Loša briga o čistoći krpa koje se koriste u kuhinji mogu uvelike ugroziti zdravlje.
Uz pomoć ovih pet savjeta, to više neće biti problem.

Toplina

Pranje krpi na visokoj temperaturi nije dovoljno da se iz njih maknu sve bakterije. Za daljnju dezinfekciju može vam pomoći toplina pa tako nakon pranja suhe krpe stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi.

Krpe nakon pranja odmah sušite ne ostavljajte ih u perilici kako ne bi postale leglo bakterija kojima odgovaraju vlažna područja.

Samo bijele

Prilikom kupnje kuhinjskih krpa radije izaberite obične i bijele umjesto šarenih. Bijele krpe je jednostavnije održavati, a i lakše je uočiti kada se uprljaju. Još jedna od prednosti bijele boje je i to da neće isprati.

Omekšivač

Za pranje kuhinjskih krpa nemojte koristiti omekšivač za rublje. On će umanjiti njihovu moć upijanja tekućine, a to je odlika koja je ipak važnija od mirisa.

Zamjena za izbjeljivač

Ako vam je ponestalo izbjeljivača, slobodno iz smočnice uzmite sodu bikarbonu ili ocat. Izrazito masne krpe potopite u vrelu vodu i pustite da odstaju preko noći, prenosi Vecernji.hr.

Sušenje

Sušenje na zraku najbolje je rješenje za kuhinjske krpe koje je preporučljivo prati svakoga dana i čuvati na suhom mjestu kako bi se smanjila kontaminacija bakterijama.

(www.jabuka.tv)