Možda još nije kasno da se dovedete u red prije nego se razgolitite na nekoj plaži, pogotovo ako ste u generalno dobroj formi. Naime, ovih 9 namirnica ubrzat će vaš metabolizam i pomoći vam da do godišnjeg izgubite još te dvije kile viška, piše Today:

1. Grejp

Prepun je vitamina C i ubrzava gubitak kilograma. Štoviše, neke studije pokazuju da su neki ljudi koji su svakodnevno pili sok od grejpa, uspjeli izgubiti nekoliko kilograma čak i ako su nastavili jesti kao i da tada.

2. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi odlični su ako se žalite riješiti masnih naslaga oko trbuha. Šaka oraha ili badema će vas zasititi i istovremeno napuniti energijom. Možete ih kombinirati s jogurtom ili dodati malo cimeta.

3. Prašak od čilija

Kapsaicin, antioksidans koji se nalazi u čiliju, suzbija apetit i ubrzava metabolizam. Posipajte malo po jajima za doručak, salati ili pečenom mesu.

4. Celer

Celer ima jako malo kalorija, ali zato puno vlakana i vode. Žvakanje celera otpušta probavne enzime u ubrzava probavne procese, a da biste ga probavili potrošit ćete gotovo jednako toliko energije koliko ste unijeli jedući ga.

5. Voda

Ovo je jednostavno i svima poznato, pa ipak svi zaboravljamo tijekom dana popiti dovoljnu količinu vode. Posebno tijekom ljetnih vrućina, potrebno je imati uvijek bocu vode sa sobom.

6. Kokos

Kokos ubrzava sagorijevanje masti, povećava energiju i izdržljivost.

7. Zeleni čaj

Iako crni čaj, oolong i zeleni čaj zapravo dolaze od iste biljke, zeleni se čaj priprema na drugačiji način. On je zbog toga bogatiji antioksidansima koji potpiču rad metabolizma.

8. Losos

Ova masna riba puna je Omega 3 masnih kiselina koja pomaže u regulaciji leptina, prirodnog hormona koji regulira metabolizam.

9. Svinjetina

Možda zvuči čudno, ali proteini iz svinjskog mesa pomoći će vam u izgradnji mišića. A što je mišićna masa veća to je veća i potrošnja energije i sagorijevanje kalorija. Dakako, meso koje odaberete ne smije biti previše masno.