Australijska policija priopćila je danas da je pokrenuta istraga o izvještaju da je osmogodišnji sin ozloglašenog džihadiste iz "Islamske države" Halida Šarufa snimljen s pojasom s eksplozivom i da prijeti likvidacijom sunarodnika.

Na snimku je navodno najmlađi sin Šarufa, koji je u veljači postao prvi Australijanac kojem je oduzeto državljanstvo na osnovu Zakona o borbi protiv terorizma.

Dječak je nedavno snimljen kako drži dva pištolja i nož, te kako prijeti dok ga snimljeni glas pita "kako ubija Australijance".

Šaruf, koji je napustio Australiju 2013. godine i otišao je u Siriju s obitelji, na naslovne stranice svjetskih listova dospio je 2014. godine kada je na društvenoj mreži "Twitter" objavio fotografiju sina kako drži odsječenu ljudsku glavu.

"Nadležne službe obavještene su o videosnimku s Bliskog istoka na kojem maloljetnik prijeti u ime `Islamske države`. U tijeku je istraga o snimci", navodi se u izvještaju policije australijske države Novi Južni Wales.

Prema pojedinim izvještajima, Šarufova supruga Tara Netlton poginula je prošle godine i od tada njena majka bezuspješno pokušava da njihovo petoro djece vrati u Australiju.

Vlasti su, također izrazile uvjerenje da je Šaruf ubijen u napadu bespilotnom letjelicom 2015. godine, ali je u kasnijim medijskim izvještajima izražena sumnja u njegovu smrt.