Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije realizirali su u ponedjeljak, 17. travnja, operativno-taktičku akciju „Game“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Lihvarstvo“ iz člana 298. stav 3. i krivičnog djela „Iznuda“ iz člana 295. stav 1. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je priopćeno iz FUP-a, postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode D.Ć. (1981.) i S.L. (1980.) oba iz Mostara.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine u Mostaru koju spomenute osobe koriste, te je pronađena veća količina novca, automatska puška, dva pištolja, određena količina streljiva, dokumentacija, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi s izvršenjem ovih krivičnih djela.

''Navedene osobe se sumnjiče da su oštećenoj osobi dali zajam uz ugovaranje nerazmjerne imovinske koristi, tako što su tijekom četverogodišnjeg perioda, koristeći silu i prijetnju od oštećene osobe zahtijevali da im predaje određene novčane iznose. Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predani u nadležnost županijskom Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu'', priopćeno je.

Bljesak.info