Najnovije vijesti

Elementarna nepogoda još na snazi, Donja Rama potpuno odsječena

Elementarna nepogoda još na snazi, Donja Rama potpuno odsječena

06.02.2012 12:43 U općini Prozor/Rama i dalje je na snazi stanje elementarne nepogode, a kako doznajemo od Pere Kovačevića načelnika Stožera civilne zaštite općine Prozor/Rama u našoj općini, zahvaljujući danonoćnom radu nadležnih službi probijeni su koridori do svakog sela u Gornjoj Rami, s tim da još nije uspostavljeno prometovanje unutar sela.
Foto: Zaleđeno Ramsko jezero

Foto: Zaleđeno Ramsko jezero

06.02.2012 07:04 Osim visokog snijega, svakodnevicu otežavaju i iznimno niske temperature, posebno za ovo doba godine. Početak veljače ove godine, razlikuje se od niza proteklih godina, kada su se temperature rijetko kada spuštale do -10 stupnjeva. Proteklih desetak dana, temperatura je bila iznimno niska tako da se i jezero počelo lediti.
Vaše fotografije: Mluša

Vaše fotografije: Mluša

05.02.2012 20:39 Na naš e-mail stigle su fotografije s Mluše, pogledajte kako su se Mlušani organizirali u čišćenju snijega.
Gradonačelnik Kutine osobno se ispričao zbog neočišćena snijega

Gradonačelnik Kutine osobno se ispričao zbog neočišćena snijega

05.02.2012 20:32 "Zbog zakašnjele reakcije i nedovoljne kvalitete radova od strane ugovornog izvođača radova zimske službe na području Grada Kutine, a koji je izabran javnim natječajem sukladno obvezama iz odnosnih Zakona, do ponedjeljka 6.2.2012 ce se utvrditi i pokrenuti ugovorene kazne za izvođača radova te ukoliko su stečeni uvjeti sukladno Ugovoru, pokrenut će se postupak raskida Ugovora sa odnosnim izvođačem radova", stoji na službenim stranicama grada Kutine o problemima koji su zadesili taj grad jer snijeg nije bio očišćen na vrijeme.
Vaše fotografije: Proslap i Podbor

Vaše fotografije: Proslap i Podbor

05.02.2012 19:18 Teška zima na teškoj nadmorskoj visini od 1100 m. Visina snježnog pokrivača je oko 1.300 mm, sve je zakovano, a samo se vide uske prtine oko kuća koje su mještani napravili da mogu obaviti one najnužnije potrebe.
Centar Civilne Zaštite Općine Prozor-Rama razmatrao stanje u općini

Centar Civilne Zaštite Općine Prozor-Rama razmatrao stanje u općini

05.02.2012 18:54 Stožer Civilne zaštite općine Prozor - Rama zasjedao je dana 04.02.2012. i donio Odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nepogode. Po Odluci Stožera civilne zaštite HNŽ-a kojom je proglašeno stanje prirodne i druge nepogode za cijelu Županiju, Stožer Civilne zaštite općine Prozor - Rama zasjedao je dana 05.02.2012. i razmatrao stanje u općini izazvano velikim padavinama snijega te je donio slijedeće zaključke:
Foto: Snijeg blokirao i branu HE "Rama"

Foto: Snijeg blokirao i branu HE "Rama"

05.02.2012 17:06 Problemi koje je izazvao obilan snijeg nisu mimoišli niti branu HE „Rama“. Zbog velikih nanosa snijega i lavine koja je doslovce zatrpala put koji od brane vodi prema K. Polju i Maglicama, smjena koja u petak došla na redovit posao, već ti dana nije dobila zamjenu.
Foto: Stanje na prometnicama u Rami i dalje loše

Foto: Stanje na prometnicama u Rami i dalje loše

05.02.2012 16:47 Od Uskoplja prema Rami prometuje se jednom prometnom trakom. Prema Donjoj Rami i Slatini radi se na probijanju puta i uspostavljanju normalizacije prometa na magistrali doznajemo od Ante Ivanika, Ceste Mostar.
Koja mi je plaća?

Koja mi je plaća?

05.02.2012 05:06 Kroz ove nedjelje do korizme Gospodin se u evanđelju pojavljuje u srži, vrevi čovječjega života. Prvo čitanje nam obično pokazuje kontrast naspram novosti koju Krist donosi da bi ta novost bila što bolje uočena, prepoznata i oduševila nas, dobila ono važno, primarno mjesto u našim životima koje zaslužuje. Drugo čitanje nam pak daje neke primjere i poticaje ohrabrenja prvih kršćana koji su živjeli na razne načine tu novost.
Foto: Grad u popodnevnim satima

Foto: Grad u popodnevnim satima

04.02.2012 20:36 Pogledajte kako su gradske ulice izgledale u kasnim poslijepodnevnim satima.

Foto: Blaženka Matešić

Predstavljen projekt nominacije stećaka na listu UNESCO-a

Predstavljen projekt nominacije stećaka na listu UNESCO-a

04.02.2012 14:48 Rujan je rok do kada bi se trebao završiti plan upravljanja stećcima u BiH, a kandidatura za upis na UNESCO-ovu Listu svjetske baštine trebala bibiti podnesena u ožujku naredne godine. Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović kaže kako slijede vrlo intenzivne aktivnosti na zaštiti nadgrobnih spomenika, zbog čega je danas u Banjoj Luci i organiziran sastanak s predstavnicima nadležnih ministarstava, zavoda i općina iz Republike Srpske na čijoj teritoriji se nalaze neki od tih nadgrobnih spomenika.
Josipović: BH Hrvati moraju imati ista prava kao ostala dva naroda

Josipović: BH Hrvati moraju imati ista prava kao ostala dva naroda

04.02.2012 14:10 Hrvatski predsjednik dr. Ivo Josipović izjavio je da je BiH domovina za hrvatski narod koji tu živi i da Hrvati moraju imati ista prava kao i ostala dva naroda, objavila je agencija Srna.

"Josipović je naveo da je strateški interes njegove zemlje da se BiH očuva kao cjelovita država, jer s BiH želi biti dobar susjed.

""U mojoj politici se može vidjeti da komuniciram s političarima sva tri konstititivna naroda i uvijek u razgovorima s rukovodstvom BiH raspravljamo kako možemo pomoći da se međusobni odnosi i položaj hrvatskog naroda u BiH poboljšaju, ali da se ta pitanja moraju riješiti unutar BiH", rekao je Josipović.

"Komentirajući nedavnu izjavu potpredsjednika RS Emila Vlajkija da bi trebalo napraviti posebne i paralelne veze između Republike Srpske i Hrvatske, Josipović je rekao da nije upoznat s tom inicijativom, ali da Hrvatska želi surađivati sa svima u BiH.

"Govoreći o inicijativi za ubrzanje procesuiranja ratnih zločina koju je otvorio na Jahorini, Josipović je rekao da je njezin cilj zaštita od politički motiviranih progona i da se u slučajevima, kada postoje osnovane optužnice, postupak i provede.

""Osnovna ideja je da se u slučajevima, kada je neka osoba osumnjičena ili optužena za ratni zločin, obvezno sudi, odnosno provede postupak u zemlji prebivališta", pojasnio je Josipović i dodao da to nije dovoljno.

Sud i Tužiteljstvo oklijevaju oko slučaja Dudaković

Sud i Tužiteljstvo oklijevaju oko slučaja Dudaković

04.02.2012 14:02 Oklijevanje Suda i Tužiteljstva BiH da pokrenu slučaj "Dudaković" pokazuje da je inicijativa o rekonstrukciji tih institucija opravdana i primjerena, rekao je Petar Đokić, predsjednik SP i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.
Foto: Općina Prozor/Rama paralizirana i odsječena zbog snijega

Foto: Općina Prozor/Rama paralizirana i odsječena zbog snijega

04.02.2012 11:57 U gradu Prozoru je skoro sve paralizirano. Glavna ulica je prohodna, no samo odvažni i s velikim potrebama prolaze automobilom. Većina automobila je pod obilnim snijegom.
Snijeg blokirao cijelu općinu

Snijeg blokirao cijelu općinu

04.02.2012 11:27 Snijeg koji s manjim prekidima pada više od 24 sata na području naše općine izazvao je, blago rečeno kaos. Kao po nekom običaju, zimska služba opet je zakazala, tako da je većina ramskih naselja odsječena od svijeta.