Kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića prošle godine je za putne troškove potrošio 280.333 KM, od čega se 274.205 KM odnosi na putovanja u strane zemlje, a 6.127 KM na putovanja u BiH.

“Dnevni avaz”, pozivajući se na izvještaj o reviziji Glavnog tajništva Vijeća ministara, navodi kako je zabrinjavajuća činjenica da u ovom tajništvu ne postoji plan službenih putovanja.

Revizori su uočili da prilikom korištenja sredstava reprezentacije na službenim putovanjima u stranim zemljama ne postoje odgovarajuća obrazloženja povoda nastanka troškova i da obrazloženja kao što su radni ručak, radna večera, radni sastanak sa članovima izaslanstva, nisu dovoljna za utvrđivanje osnovanosti i opravdanosti nastanka troškova, kako je definirano internim aktima.

Revizija je zaključila kako su u kabinetu predsjedavajućeg Vijeća ministara, koji se trenutno nalazi u tehničkom mandatu, isplaćivane i naknade za produženi rad u iznosu od 20.918 KM i to najvećim dijelom za vozače, tehničkog tajnika i referenta za administrativno-tehničke poslove.