U subotu, 10. rujna početak nove školske, ali i vjeronaučne godine u župi Presvetog Srca Isusova Prozor obilježen je slavljem svete Mise i Zazivom Duha Svetoga.

Slavlje sv. Mise s početkom u 18 sati predslavio je vlč. Josip Antukić, župni vikar.

Tekstove prigodnih čitanja, Molitve vjernika, Molitve roditelja za djecu, Molitvenih promišljanja prema darovima Duha Svetoga te tekst samog Zaziva Duha Svetoga izrekli su predstavnici učenika, roditelja, učitelja, vjeroučitelja, nastavnika i profesora.  

Tijekom propovijedi vlč. Josip potičući i hrabreći školarce, njih i njihove roditelje pozvao je da nastoje imati što više razumjevanja jedni za druge, da nastoje biti što više pravedni i da pronađu vremena kako za vjeru tako i za stjecanje znanja.
Slavlje sv. Mise svojim pjevanjem i sviranjem uljepšali su članovi župnog Zbora mladih predvođeni vjeroučiteljicom s. Marinelom Zeko, SMI.

Poslije Popričesne molitve, kapelan je prošao crkvom i poškropio učenike i njihove torbe te nazočni vjerni puk.

Po završetku euharistijskog slavlja s. Marinela nazočnim mališanima uručila je pripremljene slatkiše.

Kao što je i bilo najavljeno u vremenu prije početka sv.mise u župnom dvorištu za učenike viših razreda (od petoga do devetoga) upriličen je molitveno-kreativni program. Uz mlade župne animatore, s. Marinelu i zauzete vjernike, starija djeca su imala priliku kroz inspirativne i zanimljive točke provesti vrijeme u molitvi, druženju, ostvarivanju što pozitivnije komunikacije i razvijanju poštivanja i povjerenja. Za sudionike programa upriličen je i ručak, a u samoj završnici podijeljene su i simbolične nagrade.

Tekst i foto: Marinko Rumbočić