Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg zakupio je cijelu stranicu u gotovo svim britanskim novinama kako bi se ispričao zbog skandala koji je nastao korištenjem privatnih podataka, javlja AFP.

''Imamo odgovornost da zaštitimo vaše informacije. Ako to ne možemo, ne zaslužujemo to'', navodi se u reklamama koje su u najvećem broju objavljene na udarnim posljednjim stranicama novina.

Zuckerberg pojašnjava da je napravljen kviz aplikacija putem koji su iskorišteni podaci milijuna korisnika u 2014. godini.

''Ovo je bilo kršenje povjerljivog odnosa i žao mi je što nismo uradili više u to vrijeme. Sada radimo na tome da se ovo ne ponovi'', rekao je Zuckerberg.

Poruke dolaze nakon što je osnivač najveće društvene mreže na svijetu priznao proteklog tjedna velike propuste koje su dovele ovu kompaniju pod istrage u SAD-u i Velikoj Britaniji te znatno snizile cijenu dionica ove kompanije.

Zuckerberg navodi da je Facebook već izmijenio pravila kako se ovakva curenja podataka ne bi događala.

''Istražujemo svaku aplikaciju koja je imala pristup velikoj količini podataka, i očekujemo da će ih biti još. Kad ih nađemo, zabranit ćemo ih i javiti svima koji su pogođeni'', rekao je osnivač Facebooka.