Na jakom Međunarodnom turniru u dječjem nogometu Makarska Kup 2015., selekcija U11 mostarskog Zrinjskog osvojila je fantastično treće mjesto u konkurenciji 30 klubova iz četiri države uključujući i ekipe Hajduka i Dinama.

Matej Šakota, Mario Kudić i njihov kolega Luka Zovko

Nama zanimljivo je da su tri mlada talentirana nogometaša iz ove sjajne generacije porijeklom iz Rame: Matej Šakota, golman Nikola Pušić i Mario Kudić. Dečki su kroz cijeli turnir prošli neporaženi u regularnom dijelu utakmice, jer su samo polufinalnu utakmicu protiv najjače dalmatinske nogometne škole Adriatic odigrali neriješeno 2:2, te je izgubili na penale 4:3.

U utakmici za treće mjesto pobijedili su NK Zadar rezultatom 2:1. Adriatic je na koncu osvojio turnir pobijedivši u finalu Hajduka, tako da se može zaključiti kako je mlade Plemiće samo malo više sportske sreće dijelilo od osvajanja turnira. Matej Šakota je s 10 postignutih golova i najbolji strijelac turnira u svojoj kategoriji, a valja reći da je tri zadnje utakmice odigrao pod temperaturom i opet zabijao golove.

Samo tjedan ranije ista ekipa osvojila je prvo mjesto hej!lige (natjecanje 16 bh nogometnih škola), tako da su osvojili dvije medalje u tjedan dana, što je uspjeh vrijedan svake pažnje.

Inače, u mostarskom Zrinjskom i u mlađim i u starijim selekcijama ima još nogometaša porijeklom iz Rame, no o njima drugom prigodom.

 
Pobjednička ekipa s trenerom Draganom Vrdoljakom i Tikijem Skokom nakon osvajanja turnira

Ekipa koja je osvojila hej!ligu, trener Dragan Vrdoljak grli golmana Nikolu Pušića čiji je otac iz Ustirame i Filipa Šakotu koji igra u mlađim selekcijama


Zajedno s NK Dinamom koji je osvojio turnir U13
 
Ana Kudić