Još od ranog djetinjstva zasigurno se sjećate da ste sjedili za kuhinjskim stolom i bojali pisanice. Ova uskrsna tradicija vrlo je stara te je svake godine nezaobilazna u mnogim kućanstvima diljem svijeta koje slave Uskrs. No, znate li koje se značenje krije iza određenih boja kojima bojimo pisanice?

1. Crvena boja Ovu boju povezuje se s krvlju Isusa Krista. Stoga je crvena boja simbol ljubavi i žrtve za dobrotu svih ljudi, piše Zadovoljna.

2. Ljubičasta boja Ljubičasta boja tijekom Uskrsa predstavlja kraljevstvo te se smatra kako ta boja donosi bogatstvo.

3. Zelena boja Osim što je ovo boja trave, zelena boja sa sobom donosi i tračak nade te predstavlja rođenje i obnovu. Nove biljke nastaju kada trava i lišće ponovno postanu zeleni.

4. Svijetlo plava boja Ovo je boja koja simbolizira raj ili nebo te vodu. Svijetlo plava boja također označava početak novog stvaranja te mir i skladnost. Naime, čisto plavo nebo i kiša su ti koji omogućuju razvoj novog proljeća.

5. Žuta boja Ne čudi da se žutu boju povezuje sa sunčevom svjetlošću. To je boja koja donosi sreću i radost.

6. Narančasta boja Narančasta boja predstavlja nadu te je se povezuje s novim svitanjem, početkom novog dana i novog godišnjeg doba.

7. Ružičasta boja Tijekom Uskrsa ružičasta boja simbolizira novi, svježi početak. Također, ovo je boja koju se vezuje i uz zaigranost.