Nakon hit pjesme “Sretno sestro” koju je Macao band izbacio 2019. godine, a koja je postala nezaobilazna na vjenčanjima i svadbama kao i radijskim emisijama, članovi ovog popularnog sastava imaju novu pjesmu koja će zasigurno oboriti sve rekorde slušanosti u njihovom Livnu, a posebice u dijaspori.

Tekst naziva ''Rodno Livno'' je do nas došao u proljeće 2020. godine. Pjesma opisuje sve ljepote Livna i livanjskog kraja, kao i čovjeka koji je napustio svoje rodno mjesto, voljenu majku i otišao u ''bijeli svijet'' te njegovim prkosom, ponosom i željom za povratkom majci i rodnom kraju.
 


Tekst i glazbu napisao je livanjski autor i glazbenik Tomo Vidović, aranžman potpisuju Damir Parać i Tomislav Maleta – Tona, a pjesma je snimana i mixana u studiju ''Parać'' u Mostaru 2022. godine, javlja TomislavCity.

Tijekom priprema scenarija za spot, došli smo na ideju da glavna uloga u spotu bude ponuđena rođenom livnjaku Zlatku Daliću, izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije, dok se u ulozi stare majke pojavljuje Anđa Kasalo – Đeđa, majka pjevača Jakova.

Zlatko je naravno oduševljen i pristao, rekavši: ''Sve za moje Livno''.

Pored već navedenih ljepota Livna, u spotu se pojavljuje i Zlatkovo društvo iz mladih dana i prijatelji Macao banda. Cijeli spot i ambijent su ''začinile'' proslavljene livanjske harmonikašice, bivše učenice osnovne glazbene škole ''Franjo Serafin Vilhar'' u Livnu te članice Gradskog harmonikaškog orkestra Dora Dolić i Gabrijela Krišto, kao i mladi tamburaši također članovi OGŠ i GHO Emanuel Ivančić i Stjepan Križan.

Za ulogu ih je pripremao Mladen Jelović, ravnatelj OGŠ.