Zeničanin Kemal Pehlivanović, koji je jučer izvršio samoubojstvo vješanjem, a ovaj čin je najavio i na svom Facebook profilu, od ranije je poznat kao otac koji je prodavao bubreg za operaciju svoje kćerke.

Njegovo beživotno tijelo je pronađeno u štali u mjestu Klopački Put, a samoubojstvo je najavio i nekoliko dana ranije na Facebooku, prenosi Klix.

"Jedan veliki pozdrav za sve prijatelje i neprijatelje, jer vidjet ćemo se na onom svijetu, jer bolest je učinila svoje nakon tolike borbe za život svoje kćerke i mene su stigle teške bolesti. Hvala svima. I ja odoh na bolji svijet, tamo gdje nema problema", napisao je on.

Kemal je 2019. godine objavio da prodaje svoj bubreg kako bi spasio kćerku Lamiju, koja je rođena sa srčanom manom AVSD i Maicrocephalion, Veloshisis, nakon čega mu je bh. youtuber uručio donaciju od 18.000 KM za njenu operaciju.

Teška sudbina i prošlost umorile su Kemala koji je, sudeći prema objavljenom statusu, i sam obolio, a usljed nemoći da pomogne svojoj kćerki odlučio je izvršiti samoubojstvo.