Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je pripadnicama nježnijeg pola Međunarodni praznik žena — Osmi ožujak.

Ruski predsjednik je naveo da se upravo u dostojanstvu i milosrđu predstavnica ljepšeg spola ogleda duša Rusije. „Drage žene, srdačno vam čestitam Međunarodni praznik žena. Ovaj praznik u Rusiji obilježavaju s posebnom toplinom, kao nigdje u svijetu. On je ispunjen poklonima i cvijećem, naboljim osjećanjima prema našim majkama, ženama, kćerkama, koleginicama — svim ženama koje su bliske našem srcu", naveo je Putin u čestitki.

Predsjednik Rusije je naveo da se muškarci u Rusiji ponose svojim ženama i da ih vole. „Žene nam daju život, griju nas svojom ljubavlju, podrškom i brigom. Upravo u ženi, u njenom dostojanstvu i milosrđu otkriva se istinska duša Rusije", naveo je Putin. Ruski lider je posebno priznanje odao ženama iz ratne generacije. „Vaša snaga duha, vaši podvizi naučili su nas da budemo pravi muškarci, da pojbeđujemo usprkos svemu.

Suvremene žene su rame uz rame s vama. Sve usjpevaju: da dostignu vrhunac u profesiji, u stvaralaštvu, u društvenom radu, da stvaraju radosnu i udobnu atmosferu u obitelji, da odgajaju djecu", rekao je Putin. „Vi, drage naše žene, vladate nedokučivom tajnom: sve stići, izaći na kraj s ogromnim teretom briga i ostati nježne, upečatljive, zavodljive. Vi donosite ovom svijetu dobro i ljepotu, svjetlost i nadu. Ponosimo se vama i volimo vas", rekao je predsjednik Rusije.