Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je Ukrajincima da će "sve biti Ukrajina" u izjavi objavljenoj prije nego što je ruski predsjednik Vladimir Putin počeo govoriti u Moskvi tijekom ceremonije najave namjere Kremlja da pripoji gotovo petinu Ukrajine Rusiji.

"Imamo situaciju pod kontrolom", rekao je Zelenskij na kraju sastanka s najvišim ukrajinskim vojnim i sigurnosnim dužnosnicima, dodavši: "Sve će biti Ukrajina".

Zelenski je rekao da su dužnosnici čuli izvješća s prve crte, "razmotrili daljnji plan za oslobađanje naših teritorija", analizirali "moguće akcije neprijatelja u bliskoj budućnosti" i razgovarali o logistici opskrbe vojnika oružjem i streljivom.

Dok je Putin govorio, Andriy Yermak, šef kabineta predsjednika Zelenskog, objavio je kratak komentar na Telegramu, rekavši:

“Nastavljamo s radom i oslobađanjem ukrajinskih teritorija. Ne obraćamo pozornost na one koji bi trebali piti tablete. Vojska radi, Ukrajina je ujedinjena. Samo naprijed".

Yermakova poruka stigla je dok su se ukrajinske snage približavale ruskim položajima oko Lymana u istočnoj regiji Donjeck, jednom od područja za koje je Putin rekao da će ih Rusija pripojiti.

Podsjećamo, u govoru tijekom ceremonije potpisivanja pripajanja četiriju ukrajinskih regija Rusiji, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Rusija od danas ima četiri nove regije.