Predsjednik Volodimir Zelenski demantirao je u srijedu da je Ukrajina napala ruskog predsjednika Vladimira Putina, pošto je Moskva ustvrdila da je srušila dvije bespilotne letjelice lansirane na Kremlj u Moskvi.

"Nismo napali Putina. Neka se sud bavi njime. Mi se borimo za naš teritorij, branimo naša sela i gradove", rekao je ukrajinski predsjednik na tiskovnoj konferenciji u Helsinkiju u društvu sa čelnicima sjeverne Europe, javlja Hina.

"Mi ne napadamo ni Putina ni Moskvu. Nemamo dovoljno oružja za to", dodao je.

Rusija je rekla da je srušila dvije ukrajinske bespilotne letjelice lansirane na Kremlj u Moskvi, ocijenivši "te akcije kao pokušaj terorističkog napada i napad na život predsjednika" Vladimira Putina.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvjedjev, daanas drugi čovjek ruskog Vijeća sigurnosti koji redovito niže ratoborne izjave, rekao je u srijedu da "nakon današnjeg terorističkog napada, (Moskvi) ne preostaje ništa do fizička eliminacija Zelenskog i njegove klike", napisao je na Telegramu.

Odgovarajući na pitanje o razlozima zbog kojih Moskva optužuje Kijev, Zelenski je rekao da "Rusija ne niže pobjede" u Ukrajini.

"On (Putin) ne može više motivirati društvo i slati svoje vojnike da ginu ni za što", istaknuo je.

Zelenski je u srijedu stigao u iznenadni posjet Finskoj, gdje se održava sastanak na vrhu pet nordijskih zemalja.

Ukrajinsku odgovornost odbacio je ranije u srijedu i savjetnik Zelenskog Mihajlo Podoljak poručivši da takvim akcijama Kijev ništa ne postiže na bojištu nego bi samo izazvao Rusiju na radikalniju akciju.

"Naravno, Ukrajina nema ništa s napadima dronovima na Kremlj. Ne napadamo Kremlj jer, prije svega, time se ne rješava ikakva vojna zadaća", rekao je Podoljak.