Nevjerojatna tragedija dogodila se u Kini gdje je jedan muškarac lažirao vlastitu smrt kako bi dobio novac od osiguranja, no zbog toga je ostao bez supruge i djece.

Naime, svoj plan nije rekao supruzi pa jer ona tri tjedna nakon njegove 'smrti' utopila sebe i djecu te je ostavila oproštajno pismo.

Muškarac (34) se sada predao policiji i priznao je što je učinio. Policija ga tereti za prijevaru osiguranja te namjerno oštećenje imovine.Kinez lažirao smrt | Autor : Weibo

Cijela priča započinje početkom rujna kada je 34-godišnjak sklopio osiguranje vrijedno milijuna juana (oko 250.000 KM), a to nije rekao svojoj supruzi iako je nju naveo kao osobu koja će dobiti novac od osiguranja u slučaju njegove smrti.

19. rujna unajmio je automobil koji je kasnije sudjelovao u prometnoj nesreći kada je sletio u rijeku, a u kojoj je muškarac navodno poginuo iako njegovo tijelo nikad nije pronađeno.

Policija je kasnije otkrila kako je imao kredite od oko 100.000 juana, piše BBC.

Dvadesetak dana kasnije, 11. listopada u ribnjaku u blizini njihove kuće pronađena su tijela njegove 31-godišnje supruge i sina (4) i kćeri (3).

Idući dan, muškarac se predao policiji. U snimci koja kruži kineskim društvenim mrežama plače i govori kako je posudio novac za liječenje kćeri koja je bolovala od epilepsije.

Njegova priča potaknula je brojne rasprave u Kini i otkrila goruće probleme s kojima se susreće tamošnje stanovništvo, a glavni je financijski pritisak na mlade obitelji.

Dnevnik.ba