Zbog većeg odrona obustavljen je promet na regionalnoj cesti R-408 Drvar-Martin Brod. U  funkciji su alternativni pravci. Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolniku, otežano je prometovanje na većini cestovnih pravaca u BiH.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se cestovni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Na autocesti A-1 dionici Sarajevo za pad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar, prometuje se jednom prometnom trakom, naizmjenično. Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 7.30 do 17 sati prometuje  se naizmjenično, jednom trakom.

Magla i niska oblačnost  smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima, a skrećemo pozornost na magistralnu cestu M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, preko prijevoja Makljen. Preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uvjetima na cesti i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Pojačan intenzitet prometuje tijekom dana očekuje se,  kako na cestama u BiH tako i na graničnim prijelazima. ''Zbog radova na izgradnji kolektora, obustavljen je promet u ulici Maršala Tita od raskrižja sa ulicom Braće Brkić do Trga Ivana Krndelja, kao i od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića'', priopćeno je iz BiHAMK-a.