Jutros je s početkom u 9 sati započeo sastanak u Općini u Odžaku. Razgovaralo se o državnom poljoprivrednom zemljištu zbog kojeg poljoprivrednici prosvjeduju već mjesec dana, piše Dnevnik.ba 

Sastanku je prisustvovalo Općinsko izaslanstvo predvođeno načelnikom Jakovom Ivankovićem i predsjednicom Općinskog Vijeća Nasihom Torić. Ispred Županije Posavske prisustvovali su predsjednik Vlade Đuro Topić, te Mato Brkić ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva. Ispred poduzeća "Poljoprivrednik" na sastanak je došao Drago Kisić s odvjetnicima. Sastanku su nazočili i predstvanici Udruge poljoprivrednika "Žito" Odžak.

Poljoprivrednici iz Odžaka zadovoljni su zaključcima sastanka te su svoj prosvjed za sada prekinuli. Općinski izaslanici rekli su kako će tražiti od suda privremenu mjeru do završetka postupka na državnom poljoprivrednom zemljištem, što znači da će i firma "Poljoprivrednik" prestati obrađivati zemljište.

Po završetku sastanka kada su izaslanstva izlazila iz zgrade, poljoprivrednici su stali pred vrata i nisu im dozvolili da izađu dok ne čuju zaključke sastanka.

U naguravanju poljoprivrednika prema vratima zgrade, na podu se našao iz još uvijek ne utvrđenih razloga, Drago Kisić iz firme "Poljoprivrednik".

Nakon što je ministar Mato Brkić izašao iz zgrade prema njemu su letjela jaja te su se čuli razni povici nezadovoljnih poljoprivrednika.

Odžački poljoprivrednici su rekli kako će traktore maknuti iz centra grada, ali da će cijelu situaciju i dalje pažljivo promatrati, te da će ukoliko bude potrebno opet spriječiti strojeve firme "Poljoprivrednik" da obrađuje zemlju.