Ministarstvo obrane Turske je priopćilo da su završene sve pripreme za operaciju u Siriji, javlja Anadolu Agency (AA).

"Turske oružane snage (TSK) nikada neće tolerirati formiranje terorističkog koridora na našim granicama. Sve pripreme za operaciju su završene", navodi se u priopćenju ovog ministarstva.

"Ključno je uspostaviti sigurnu zonu - mirovni koridor kako bi doprinijeli stabilnosti i miru naše regije te kako bi Sirijci imali siguran život", navodi se također na Twitter nalogu Ministarstva obrane Turske.

Turska je priopćila da uskoro planira izvesti vojnu operaciju na sjeveru Sirije i to istočno od rijeke Eufrat.

Turska stalno upozorava na terorističku prijetnju koju na sjeveru Sirije predstavljaju terorističke organizacije YPG/PKK i ISIL i planira vojne operacije kako bi spriječila formiranje bilo kakvih koridora i entiteta pod okupacijom terorista.

Oružane snage Turske su već uspješno provele vojne operacije “Štit Eufrata“ i “Maslinova grana“ u kojima su oslobođeni gradovi na sjeverozapadu Sirije i u kojima su stečeni uvjeti za povratak stotina tisuća sirijskih izbjeglica.

Službena Ankara upozorava da YPG predstavlja sirijski ogranak terorističke organizacije PKK koja je u protekle tri desetljeća ubila najmanje 30.000 osoba. Ta teroristička grupa pod okupacijom drži sjevernosirijske regije na istočnoj obali Eufrata, navodi AA.

Ranije je objavljeno kako je Washington dao suglasnost za ove vojne operacije.