Iako je bilo najava da će Vlada FBiH na jučerašnjoj sjednici smijeniti upravu KCUS-a i imenovati novu, do toga nije došlo.

Naime, Vlada FBiH na prošloj sjednici donijela je zaključak prema kojem su županije osnivači KCUS-a do jučerašnje sjednice trebali dostaviti svoje prijedloge za članove Upravnog odbora.

No, navodno nisu sve županije dostavile prijedloge, a pitanje je i hoće li to učiniti oni u kojima je SDA na vlasti (npr. USK). Zanimljivo je međutim da iz pojedinih županija čak navode da nikakav zahtjev od Vlade FBiH nisu ni dobili, piše Raport.

Tako bi ovim tempom Sebija Izetbegović, koja je u međuvremenu ostala bez akademskih zvanja i diploma, definitivno mogla ostati do kraja mandata, ako ne i duže - jer natječajna procedura može duže trajati.

Vlada FBiH imenovana je prije skoro pet mjeseci, a Vlada KS prije četiri mjeseca pokrenula je inicijativu za smjenu generalne direktorice KCUS-a.

S obzirom da je istom odlukom Senata UNSA ukinut status redovne profesorice na fakultetima medicinskog smjera, a što je jedan od obveznih uvjeta za obnašanje pozicije generalnog direktora, obzirom da da je UO imao obvezu sam postupiti nakon odluke Senata UNSA, isti to nije učinio.