Mlada hrvatska nogometna reprezentacija usprkos 1:2 (0:1) porazu od Engleske u Koperu u susretu posljednjeg, 3. kola skupine D izborila je prolazak u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji.

Pogodak koji je izbacio Engleze s Eura zabio je Domagoj Bradarić. Nakon utakmice krenulo je veliko slavlje hrvatskih nogometaša, a to se nije svidjelo Englezima koji su fizički nasrnuli na Hrvate.

Najagresivniji je bio nogometaš Liverpoola Curtis Jones koji je krenuo šakama prema izabranicima Igora Bišćana, ali netko iz engleskog stožera ga je uspio zaustaviti.

Sudac mu je nakon toga pokazao crveni karton.

I dok mladi nogometaš imaju vrelu krv i lako izgube kontrolu, začuđujuće lošim gubitnikom pokazao se engleski izbornik Aidy Boothroyd.

“Nogomet je okrutna igra, sjajan je kad pobijediš, ali razočaravajući je kad ti se dogodi ovakva situacija. Svi smo jako razočarani. Mislim da smo večeras bili izvrsni, jako kreativni. Dva puta smo pogodili okvir gola, propustili šanse koje bismo inače iskoristili te smo još postigli dva gola”, rekao je engleski izbornik pa se potom osvrnuo na Bradarićev pogodak.

“On više nikada neće postići još jedan takav gol, tako da je to vrlo razočaravajuće. Dali smo si planinu za uspon i zamalo smo uspjeli, ali nažalost ispali smo za jedan gol”, zaključio je Boothroyd.