Krumpiri su jedna od najfleksibilnijih namirnica kojima svakodnevno raspolažemo. Mogu se peći, pržiti, transformirati u svileni pire, ali i dodavati raznim juhama, varivima i gulašima.

No da biste uživali u ukusnom jelu, važno je odabrati pravi krumpir za pravo jelo i termičku obradu. Većina krumpira može se podijeliti na dvije kategorije – brašnaste i voštane.

Brašnasti krumpiri sadrže visok postotak škroba, pa ih je najbolje iskoristiti za pripremu pirea ili pečenje. Voštani krumpiri, pak, idealni su za kuhanje u vodi, pa ih je korisno upotrijebiti za pripremu salate, piše punkufer.hr.

Da biste dobili optimalno kuhani plod za pripremu salate od krumpira, korisno je dodati i malo – octa. Magazin Home Cook World tvrdi da u krumpire koje planirate kuhati oko 30 minuta dodate malo octa u kipuću vodu oko 13. minute kuhanja.

Dodavanje octa u kipuću vodu stvorit će tanku koricu na vanjskom sloju krumpira. Ova kora pomoći će krumpiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.

Važno je pripomenuti da ne postoji posebna vrsta octa koja je bolja u ovome zadatku od drugih. Možete se poslužiti običnim, jabučnim ili vinskim octom, potpuno je svejedno.