Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K započeo je sa zaprimanjem zahtjeva osiguranika za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice.

Zahtjev za izdavanje elektronske zdravstvene iskaznice možete podnijeti u jednom od područnih ureda Zavoda u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Prozor-Rami, Stocu, Neumu, Ravnom, Čapljini i Čitluku.

Vašu elektronsku zdravstvenu iskaznicu Zavod je u obvezi izraditi u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, a istu ćete moći preuzeti u područnom uredu u kojemu ste i podnijeli zahtjev za izdavanje.

Pogodnost posjedovanja elektronske zdravstvene iskaznice u odnosu na papirnatu je i u tome što ćete imati elektronsku ovjeru zdravstvene iskaznice koja zamjenjuje dosadašnji način ovjere gdje ste trebali doći u područni ured Zavoda kako bi ovjerili zdravstvenu iskaznicu i temeljem iste ostvarili pravo na zdravstvenu zaštitu na teret sredstava Zavoda.

Elektronska zdravstvena iskaznica u potpunosti mijenja dosadašnju papirnatu zdravstvenu iskaznicu i istu ćete moći nesmetano koristiti prilikom posjeta svom izabranom liječniku, prilikom korištenja bolničke zdravstvene u nekoj od ugovornih bolnica u HNŽ/K (OB Konjic, KB „Dr. Safet Mujić“, SKB Mostar), te u svim ljekarnama i ortopedskim kućama u županiji/kantonu s kojima Zavod ima ugovorne odnose.

U slučaju da odlučite nastaviti koristiti papirnatu zdravstvenu iskaznicu i dalje ste u obvezi fizički dolaziti u područne urede Zavoda poradi ovjere iste.

Ukoliko ste već podnijeli zahtjev za izdavanjem svoje elektronske iskaznice zanemarite ovu poruku i hvala Vam na ukazanom povjerenju.

ZZO HNŽ