Hrvatska je birala lokalnu vlast za iduće četiri godine. S 35,5% birača izlaznost na ovim izborima bila je veća nego na onima 2017. godine. U četiri najveća grada - Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku vode Tomislav Tomašević, Ivica Puljak, Marko Filipović, odnosno Ivan Radić.

U Zagrebu će se u drugom krugu izbora za gradonačelnika natjecati Tomislav Tomašević (Možemo!, Zagreb je naš!, Nova ljevica, Orah, Za grad) i Miroslav Škoro (Domovinski pokret). Tomašević je ostvario 44,91% potpore birača, a Škoro 12,21%.  

U Splitu u drugi krug utrke za mjesto gradonačelnika idu Ivica Puljak (Centar) i Vice Mihanović (HDZ). Puljak je u prvom krugu ostvario potporu 26,89% birača, a Mihanović 23,07%.

U Rijeci u drugi krug za mjesto gradonačelnika idu Marko Filipović (SDP, HSU, IDS, HSS) s 30,13% i Davor Štimac s nezavisnom listom koji ima potporu 15,77% birača.

U Osijeku u drugi krug izbora za mjesto gradonačelnika idu Ivan Radić (HDZ) s 38,69% i Berislav Mlinarević s potporom 19,63%. Mlinarević je nezavisni, a ima potporu Domovinskog pokreta i Mosta.