Zarduga ProVita u funkciju je stavila novu opremu. Radi se o pogonu za preradu voća u prirodni sok, putem protočnog pasterizatora što omogućuje da se u proizvodima/sokovima zadržavaju sva ljekovita svojstva bez dodavanja šećera i vode.

„Nabavkom ove opreme uz već postojeću, ProVita je u mogućnosti širenja palete svojih proizvoda na zadovoljstvo naših kupac. U periodu koji slijedi čeka nas zahtjevan ali ispunjujući posao, proizvode i uslugu koje ćemo nuditi razvit ćemo u suradnji sa stručnjakom prehrambene tehnologije“ kazala je za portal Rama-Prozor.info direktorica zadruge ProVita Ankica Marić.

Uskoro će raditi probnu količinu soka od aronije i jabuke, oko 500l. Već na proljeće stroj planiraju uvesti u svakodnevnu funkciju i zaposliti 3 radnika.

„Zahvaljujemo se dosadašnjim i budućim kupcima te naglašavamo da kupnjom ProVitinih proizvoda direktno potičete zapošljavanje i lokalno poduzetništvo. Na kraju, posebna zahvala Njemačkom veleposlanstvu koje je u cjelosti financiralo nabavku ovoga stroja“, kazala je Ankica.