U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a naoblačenje se očekuje u noći na petak.  

Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i 10, na jugu zemlje do 12 stupnjeva Celzijeva.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko sedam stupnjeva.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina u sjevernim područjima. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i tri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i devet, na jugu zemlje do 12 stupnjeva.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini se očekuje oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje snijeg ili susnježica. Kiša na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i četiri, na jugu zemlje do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i sedam, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.

U nedjelju također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa sunježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i jedan, na jugu do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i sedam, na jugu zemlje do 11 stupnjeva.