Za svega šest dana uvedene karantene u Izraelu bez posla je ostalo više od 100.000 ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelske vlasti su 18. rujna uvele mjere karantene s ciljem prevencije daljeg rasta broja novozaraženih koronavirusom.

Biro za zapošljavanje u Izraelu priopćio je da je od tog datuma do dana u evidenciju nezaposlenih prijavljeno 110.000 osoba koje su ostale bez posla.

Tako je broj nezaposlenih u Izraelu porastao na 802.000.

Izraelske vlasti su zbog naglog rasta broja novozaraženih koronavirusom danas uvele nove i znatno strožije restriktivne mjere koje će na snagu stupiti već sutra.

Novom odlukom vlade, u Izraelu će od sutra od 14 sati biti zatvorene sve tvornice i tvrtke koje nisu od vitalnog značaja za zajednicu.

U većoj mjeri će biti obustavljen i transport ljudi, a u sinagoge će moći ući svega po deset vjernika.

Građanima u Izraelu je od sutra zabranjeno da se od svojih domova udaljavaju više od jednog kilometra. Na ulazima u gradove će biti postavljene patrole kako bi spriječile kretanje ljudi, osim hitnih slučajeva.

Novom odlukom izraelska vlada je na dvije tisuće ograničila i broj sudionika antivladinih prosvjeda koji se već tri mjeseca održavaju ispred jerusalemske rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Restriktivne mjere će na snazi biti do 11. listopada.

U Izraelu je od početka pandemije COVID-19 koronavirusom zaraženo 206.332 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je najmanje 1.335 oboljelih. Izliječeno je ukupno 148.075 pacijenata, a 667 oboljelih je životno ugroženo.