Tehnologija je već zamijenila tonu naših svakodnevnih predmeta: naši telefoni sada nam mogu reći koliko je sati, podsjećati nas na obveze, izračunavati, savjetovati i ispuniti gotovo svaku drugu hitnu potrebu koju možemo imati.

Pa što će tehnologija sljedeće učiniti zastarjelim? Nalivpera, smatra izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Tijekom emisije Q&A na ABC-u, Nadella su pitali koja će tehnologija koju koristimo danas biti zastarjela za deset godina. Njegov odgovor bio je - nalivpera.

On se vjerojatno malo šali, ali činjenica je da je njegova prva reakcija na pitanje što može postati zastarjelo i dalje zanimljiva. Kada mu je voditeljica pokazala svoju olovku u ruci i pitala: "Nema više njih?" , njegov odgovor bio je: "Tako je!"

To uostalom i nije tako luda ideja, piše Business Insider. S desecima aplikacija za bilješke kao što je Evernote i izvrsnim aplikacijama za snimanje glasa, sve je manje potrebe da se piše olovkama, a kamoli naliveprima.

Dolazi li vrijeme "stylusa"? Novi preglednik za Windows 10 nazvan Spartan, kojeg je Microsoft predstavio početkom ovog mjeseca omogućit će ostavljanje bilješki uz pomoć “stylusa”. Kad se klikne na bilo koji dio stranice, korisnik će moći ostaviti komentar (slično kao i kod Office dokumenata).

Osim toga i Apple navodno radi na "stylusu". Poznato je koliko se Steve Jobs opirao "stylusu", malenoj pisaljci sličnoj kemijskoj olovci koja pomaže u navigaciji ili pak nudi više preciznosti na zaslonima osjetljivim na dodir. Prema pisanju Apple Insidera, Apple će vjerojatno uvesti "olovku" uz veće verzije iPada s 12,9-inčnim zaslonom. Ming-Chi Kuo iz tvrtke KGI Securities izvijestio je početkom ovog mjeseca za Apple Insider da su ga njegova istraživanja Appleovih patentnih prijava dovela do uvjerenja da "stylus" na iPadove stiže u drugom kvartalu ove godine.

Tijekom intervjua, Nadella je također govorio o svom osobnom životu, otkrivajući koliko dnevno spava i koje jelo najviše voli kuhati.

Pogledajte cijeli video u nastavku.
 
Tehnoklik.hr