U svibnju ove godine poznati je youtuber Mr. Beast premašio 20 milijuna pretplatnika na svoj YouTube kanal, pa je odlučio pokrenuti još jedan u nizu svojih izazova – zamislio je prikupiti 20 milijuna dolara, donirati ih zakladi Arbor Day, te omogućiti sadnju 20 milijuna sadnica drveća diljem svijeta.

U akciju je uključio svojeg kolegu Marka Robera, a kasnije im se priključilo još desetak zapaženih popularnoznanstvenih YouTube kanala.

Svi oni donirali su određenu svotu, snimili poneki video o važnosti ekologije i sadnje drveća, te tako dali ovoj inicijativi zamah. U prvim danima istoj se priključio i cijeli niz slavnih osoba. Primjerice, Elon Musk je donirao milijun dolara, Susan Wojcicki iz YouTubea uplatila je 200.000, a šef Twittera Jack Dorsey 350.000 dolara, javlja Bug.

Naravno, i javnost se uključila donacijama već od jednog dolara na dalje, pa je tako prije nekoliko dana ostvaren prvotni cilj – 20 milijuna dolara bit će donirano spomenutoj zakladi, a inicijativa Team Trees tako će biti zaslužna za preko 20 milijuna novih sadnica koje će prerasti u drveće.

Dakako, akcija se nastavlja pa svi koji žele učiniti dobro djelo u ovo blagdansko vrijeme mogu to vrlo jednostavno učiniti, primjerice, putem PayPala na ovom mjestu.

Arbor Day Foundation obećava sadnju drveća početi i obaviti u naredne dvije godine na svim kontinentima osim Antarktike.