Nakon više od dva desetljeća svršena je era Yahooa kao samostalne tvrtke.

Američki telekom gigant Verizon i službeno je kupio internetsko poslovanje ove tvrtke za 4,48 milijardi dolara nekoliko mjeseci nakon što su počeli pregovori.

Izvršna direktorica Yahooa Marissa Mayer dat će ostavku, a dobit će 23 milijuna dolara otpremnine u skladu s dogovorom.

Yahoo i AOL će postati nova digitalna medijska kompanija pod upravom Verizona i zvat će se Oath. Verizonov cilj je iskoristiti utjecaj Yahooa kako bi se s Facebookom i Googleom natjecao u online oglašavanju.

Očekuje se da će Verizon otpustiti 2.100 uposlenika. Ostatak Yahooa bit će preimenovan u Altaba Inc. i služit će kao holding kompanija za Alibabu.

Dogovor je postignut godinu dana nakon što je objavljeno da postoji mogućnost prodaje.

Yahoo je bio sinonim za internet 1990-ih godina i vrijedio je 100 milijardi dolara. Ipak, ostatak vremena borio se da ostane relevantan. Promijenio je nekoliko direktora, mučio se s tim da bude medijska i tehnološka kompanija i kladio se u akvizicije kao što je Geocites, a propustio priliku kupiti Facebook.

U prosincu 2016. priznali su kako su 2013. bili izloženi velikom hakerskom napadu koji se odrazio na više od milijardu korisničkih račina. Jednak napad dogodio im se i 2014. ali tad je broj pogođenih korisnika bio upola manji.