Nova značajka pod nazivom 'Shopping Saver' ima za cilj umjesto korisnika pratiti zaboravljene kodove popusta u trgovini i darovne kartice koje možda već duže vrijeme stoje zatrpani među hrpom e-pošte.

Uz to su predstavljena i ažuriranja za pretraživanje, pisanje i sažetke.

Pretraživanje je nadograđeno tako da sada više nije potrebno koristiti samo ključne riječi nego je moguće postavljati i pitanja uz korištenje novog filtera sa odabirom od - do datuma.

Asistent za pisanje e-pošte može umjesto korisnika kreirati odlaznu poštu uz željeni kontekst ovisno o tome treba li nešto biti u obliku isprike, je li nešto hitno i sl.

Sažetci poruka će skenirati dolaznu e-poštu i kreirati skraćene verzije s fokusom na važne elemente kao što su tražene radnje, datumi i vremena.

"Oduševljeni smo što Yahoo implementira Google Cloud AI platformu i alate kako bi pomogao transformirati Yahoo Mail s novim uslugama i značajkama", izjavila je Adaire Fox-Martin, predsjednica Google Cloud EMEA, prenosi Business Wire.

Najavljena poboljšanja trenutno su dio beta programa, na iOS-u i web preglednicima, u koji se moguće prijaviti. Još nije poznato kada će značajke biti javno dostupne.