Iz Mete su na službenom blogu WhatsAppa objavili novitete koji će uskoro biti dostupni svim korisnicima te komunikacijske platforme.

Iako nije riječ o revolucionarnim novim opcijama, one će biti prilično korisne za sve koji često komuniciraju u grupama, a pogotovo za one koji upravljaju grupama.

Prva opcija usmjerena je na povećanje privatnosti unutar grupa te će administratorima grupa omogućiti bolju kontrolu korisnika koji se pridružuju postojećim grupama.

Jednom kada administrator odlučiti podijeliti link s pozivnicom za grupu ili kada omogući javni pristup grupi, sada će im se na jednom mjestu pojaviti svi zahtjevi za pristupom grupi, kao i jednostavne kontrole za prihvaćanje i odbijanje tog zahtjeva.

Naime, pored imena svakog pojedinačnog korisnika nalazit će se dvije ikone – X za odbijanje pristupa i kvačica s kojom se odobrava pristup grupama.

Iako se na prvi pogled čini kako nije riječ o velikom novitetu, ova bi opcija trebala značajno pojednostaviti upravljanje grupama administratorima, piše Zimo.hr.

I drugi novitet koji stiže na WhatsApp vezan je uz grupe te će ta opcija korisnicima omogućiti jednostavnije pronalaženje grupa u kojima se nalaze s prijateljima i drugim korisnicima. Sve što je potrebno jest potražiti ime kontakta i odmah će se prikazati zajedničke grupe.

WhatsApp je nedavno lansirao još jednu opciju usmjerenu boljoj komunikaciju više korisnika (zajednice) koja bi im, kako su naglasili na službenom blogu, trebala omogućiti da izvuku najviše iz grupa na toj platformi.

Unutar zajednica mogu komunicirati veće grupe korisnika, mogu se dijeliti veće datoteke, raditi ankete itd.

Nove opcije bit će globalno dostupne tijekom sljedećih tjedana, a mi ćemo nastaviti s razvojem novih alata kako bi omogućiti najbolje iskustvo unutar grupa za administratore i korisnike, objavili su iz WhatsAppa.