WhatsApp testira beta verziju aplikacije sa novom značajkom za prevođenje audio bilješki u tekst.

Čini se da su glasovne poruke već neko vrijeme preuzele razgovore putem aplikacija za razmjenu izravnih poruka.

Uostalom, to je logičan proces zbog jednostavnosti da se svaka poruka ne upisuje slovo po slovo. Puno je intuitivnije pritisnuti gumb mikrofona i snimiti ono što želite prenijeti sugovorniku.

Ipak, mnogi od nas su prelijeni za slušanje desetominutnih glasovnih poruka. Srećom, Whatsapp je ovaj put mislio i na nas.

Kako prenosi Bajtbox, službeni naziv nove značajke je Voice Message Transcription i sigurno je jedino da će mnogim ljudima olakšati razmjenu poruka putem ove megapopularne aplikacije.

Prva stvar koju biste trebali znati je da, kako biste mogli uživati u ovoj usluzi, morate koristiti beta verziju WhatsAppa na svom iPhoneu. Budući da je još u razvoju nije isključeno da postoji i pokoji bug. Bilo kako bilo, ova opcija je napravljena kako bi mogli uživati u funkciji sličnoj onoj koja se već nekoliko mjeseci koristi na Telegramovoj plaćenoj verziji.

Opcija je vrlo jednostavna, budući da je ova funkcija konfigurirana prema već zadanim postavkama. Samo trebate pritisnuti gumb za reprodukciju kako bi se na ekranu automatski pojavio oblačić s trenutnim prijevodom.

Također, ova funkcija posjeduje i održava end-to-end enkripciju, značajku koja se koristi u WhatsAppu već nekoliko godina. Pred nama je, dakle, vrlo zanimljiva aplikacija sa stajališta inovativnosti.

Međutim, treba napomenuti da neće svi iPhone uređaji imati novu značajku. Budući da je konfigurirana putem iOS 16 API-ja, samo će uređaji koji imaju ovu verziju operativnog sustava moći koristiti ovu funkciju.

Što se tiče Android uređaja, još uvijek nema novosti o budućoj implementaciji na ovom operativnom sustavu. Međutim, uzimajući u obzir velik broj korisnika koji imaju ovaj OS, ne bi bilo iznenađujuće da buduće ažuriranje mobilne aplikacije uključi ovu novu značajku za Google zajednicu.