Često čovjeka iznenadi kad naiđe na talent koji je Bog dao čovjeku, a čovjek ga otkrije, njeguje i umnožava.

Pisali smo već o umjetničkim talentima osoba koje su iz Rame porijeklom ili žive u Rami.

No uvijek nam pažnju plijene mladi ljudi koji svoj talent polako otkrivaju najprije bližnjima, prijateljima a onda i široj zajednici.
Jedan od njih, nekima poznat već, je Ivan Baketarić, poznatiji pod nadimkom Manje. Rođen je 1996., završio Srednju likovnu školu Gabrijela Jurkića.

 O svom talentu kaže: „Od malih nogu sam osjećao talent i ljubav prema crtanju i umjetnosti. Još kao malo dijete sam pokušavao slikati, a ponajviše samo linijske crteže npr. likove iz crtića, filmova itd.“

Naviše voli raditi ulje na platnu i akril na platnu. Ovisno o narudžbama radi i ostale tehnike pa i olovku na papiru te pastel na papiru.

 „Do sada sam naslikao oko 100 slika, a više od pola tih slika su bile privatne narudžbe za čiji rad sam zaradio i svoj prvi novac.“ - priča nam ovaj mladić.    
 
                                               
Kako veli od slikanja se može zaraditi novac, ali se ne može bas od toga živjeti. Slikanje uvijek može bit drugi posao koji se radi u slobodno vrijeme.

Svoj talent slikanja veli da je naslijedio. Nekad se zna i poigrati i našaliti sa slikama kako bi nasmijao one koji ih gledaju.
A kad pogledate njegove radove, neće vam biti nimalo čudno zašto ga podržavaju prijatelji i rodbina.

U ovom mjesecu darivanja bilo bi lijepo nekome pokloniti jednu Ivanovu sliku. Slike možete naručiti na broj mobitela: 063/163-041 ili na Facebook stranici.

Neke od Ivanovih radova možete pogledati ovdje u našoj galeriji.

Božana Nikolić