Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Adnan Faladžić, ministar financija u srijedu su s predstavnicima Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine potpisali Ugovor o kreditu kojim se regulira korištenje kreditnih sredstava i otplate kredita odobrenog iz kreditne linije za financiranje investicijskih projekata općina, gradova, županija i FBiH.

Tom prigodom, predsjednik Herceg je istaknuo kako će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije kreditna sredstva, u iznosu od 11.000.000 maraka, koristiti isključivo za financiranje kupnje Hotela "Ero" u Mostaru za smještaj županijskih tijela vlasti, priopćeno je na internetskim stranicama Vlade HNŽ-a.    

''Razvojna banka Federacije BiH odobrila je, po vrlo povoljnim uvjetima, kredit za kupnju Hotela 'Ero' u Mostaru za potrebe zajedničkog smještaja županijskih tijela uprave, upravnih organizacija, stručnih službi i ureda Vlade HNŽ-a'', kazao je premijer Herceg.

Podsjećamo, ranije je Herceg rekao kako bi se ''od 11 milijuna, koliko je zatraženo, trebao realizirati i Sporazum potpisan s Federalnim zavodom mirovinskog osiguranja o zbrinjavanju jednog dijela radnika hotela "Ero", odnosno, o izmirivanju otpremnina i doprinosa''.

Za drugi dio radnika poduzeća u vlasništvu grada Vlada, barem kako je ranije rekao predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, također ima plan.

''Jedan dio djelatnika hotela "Ero" će nam trebati kad budemo kupili hotel, kad ga budemo obnovili, adaptirali, prenamijenili'', kazao je Herceg ranije. Kako to izvesti, u Vladi još ne znaju.

Herceg je naglasio kako će radovi na adaptiranju uskoro započeti, te će se, njihovim okončanjem, u potpunosti završiti projekt zajedničkog smještaja usmjeren na podizanje učinkovitosti rada županijskih tijela uprave, kvalitete pružanja usluga građanima, ali i smanjenja ukupnih troškova javne uprave.

Iz Sindikata djelatnika hotela Ero ranije su za Bljesak.info poručili kako će se  držati obećanja koja im je Vlada HNž dala ranije, nakon kojih konačno rješenje očekuju od Vlade FBiH.

''Nama je Vlada HNŽ obećala da će do izbora potpisati kupoprodajni ugovor i mi se toga držimo. Nakon toga mi pozivamo Vladu Federacije BiH da opravda svoje obećanje zajedno s MIO PIO i izvrši obveze prema radnicima hotela Ero te da se jedanput stavi točka na to pitanje'',poručile je ranije za Bljesak.info  Mira Mandić ispred sindikata hotela Ero.