Stotine vjernika u Kolumbiji pohrlile su u gradić Floridablanca nakon što se tom pretežito katoličkom zemljom proširila vijest o kipu Bogorodice iz čijih očiju teku 'suze' crvene boje. Lokalno je stanovništvo uvjereno da se radi o čudu te kako je niz lice kipa zapravo potekla kapljica krvi.
 
- Vidjela sam kako je iz oka Djevice Marije potekla krvava suza. Bila sam iznenađena, osjetila sam radost, tugu, osjetila sam sve, prisjetila se Ana Cristina Jimenez, piše Daily Mail.

- Ja vjerujem da je kip pustio suzu. Djevica je živa, znam da je stvarna, rekla je druga vjernica.

Navodno čudo dogodilo se prije nekoliko dana kada su se vjernici oko kipa okupili na dnevnoj molitvi. Fotografija prizora proširila se društvenim mrežama nakon čega su vjernici spontano počeli pristizati u Floridablancu.

Crkva se još uvijek nije službeno oglasila po pitanju ovog 'čuda', no nadbiskup iz Bucaramanga vjernike je upozorio da budu veoma oprezni.
- Ljudi često reagiraju ovako kada čuju za 'čuda' za koja se često ispostavi da su u biti varke na kojima zarađuju zlonamjerni pojedinci. No, unatoč tomu, nekim ljudima to zaista donese utjehu, izjavio je lokalni svećenik Jorge Elicer Garcia nakon čega je lokalno stanovništvo od Crkve i službeno zatražilo da kip ispita povjerenstvo i utvrdi postoji li za 'krvavu suzu' znanstveno objašnjenje, prenosi 24sata.hr.

Kada su u pitanju ovakva čuda, Crkva je već tradicionalno skeptična. Naime, posljednje je 'čudo' iz Međugorja kada je kip Bogorodice  spontano počeo svijetliti, dok mnogi tvrde kako je na kraju ispalo da se takav 'čudesni' kip može vrlo jeftino kupiti na eBayju i kako se netko poigrao osjećajima brojnih vjernika koji su u Međugorje pristigli iz cijele regije.