Još jedan El Clasico, 234. u nizu, i još jedan nogometni praznik.

Fantastičnu utakmicu, a ništa manje nismo ni očekivali, priredili su Real Madrid i Barcelona na Santiago Bernabeu.

Na kraju pravog nogometnog spektakla završilo je pobjedom Barcelone 3:2 i to pogotkom najboljeg igrača današnjice Lea Messija u sudačkoj nadoknadi.

U velikoj pobjedi Barcelone briljirao je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je upisao asistenciju kod prvog pogotka Lea Messija, ali o golčini Hrvata za 2:1, pričat će se danima.

No, krenimo redom...

Luis Enrique za ovaj El Clasico nije mogao računati na Neymara zbog suspenzije, dok je Zidane imao problema s izostancima zbog ozljeda stopera Pepea i Varanea.

Kraljevi su bolje ušli u susret i dali su do znanja Kataloncima kako se neće samo braniti i čuvati prednost u Primeri.

Već u 2. minuti prva sumnjiva situacija. Ronaldo je u šesnaestercu gostiju prvi došao do lopte, a nakon toga ga Umtiti ruši. Sudac Hernandez ostaje nijem iako je mogao mirne duše pokazati na bijelu točku.
 

No, u 28. minuti Real dolazi do vodstva. Marcelo je ubacio nakon kornera, Ramos pogađa stativu, ali na odbijenu loptu natrčava Casemiro i šalje ju u mrežu.

Kapetan Reala se nalazio u sumnjivoj poziciji, ali zastavica pomoćnika je ostala spuštena.
 

Prednost Kraljeva trajala je samo pet minuta jer Messi nakon asistencije Rakitića lomi obranu domaćina i zabija za 1:1.
 

Kako nevolja ne dolazi sama pokazalo se za Zidanea u 39. minuti kada je zbog ozljede igru morao napustiti Gareth Bale.

Tko zna koliko bi golova večeras vidjeli da vratari na obje strane nisu ovako branili. Fantastični su bili i Ter Stegen kod Barcelone i Navas kod Real Madrida.

Ali, Kostarikanac nije mogao ništa napraviti u 73. minuti kada hrvatski majstor Ivan Rakitić zabija golčinu za veliki šok na Bernabeu i preokret Barce.

Da stvari po Madriđane budu još gore, četiri minute kasnije njihov kapetan, Sergio Ramos dobiva izravan crveni karton zbog grubog prekršaja na Messiju.
 

No, Real se ni s igračem manje nije predavao, već su u potpunosti zanemarili obranu i sve karte bacili u napad. Ušao je i James Rodriguez umjesto neprimjetnog Benzeme i nakon tri minute provedene u igri donio veliku radost svom klubu.

Sjajno je Kolumbijac ispratio ubačaj Marcela i u 85. minuti 'kroz uši' Ter Stegena zakucao loptu u mrežu.
 

No, Real nije imao braniča kada je bilo najpotrebnije... Igrala se sudačka nadoknada, Barca je krenula u opasan kontra napad kojeg nitko iz Reala nije uspio prekinuti prekršajem. Alba je dodao do Messija, a Argentinac pogađa veliku pobjedu Barcelone koja ih vraća u borbu za naslov. Bio je to 500. pogodak Lionela Messija u karijeri. Je li mogao poželjeti bolje mjesto i vrijeme za taj jubilej?
 

Barcelona je tako zasjela na vrh Primere. Ima isto bodova koliko i Real Madrid, ali bolji međusobni omjer, ali ima i utakmicu više u odnosu na Madrižđane. Sve u svemu očekije nas zanimljivih pet kola (Real – šest) u kojima ni jedna momčad nema pravo na grešku.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90. minuta za Bracelonu i pored Messija bio najbolji kod Katalonaca. S druge strane Luka Modrić osim jednog udarca kojeg je Ter Stegen obranio skoro ništa nije pokazao u 90 minuta, kao ni Mateo Kovačić koji je igrao od 70. minute.