Još uvijek ne postoji dovoljno dokaza o tome kako je Zemlja izgledala u vrijeme nastanka. Ali, novi istraživački projekt planira točno pokazati kako je naša planeta izgledala prije 4 milijarde godina. Današnje pretpostavke kažu da je na Zemlji bio - pravi pakao.

Zemlja je nastala otprilike prije 4,5 milijarde godina od nanosa iz Sunčeve maglice. Vulkanski plinovi najvjerojatnije su stvorili prvobitnu atmosferu koja je bila gotovo bez kisika i otrovna za ljude i sav život na Zemlji.

U početku su Zemlja i Mjesec bili na meti udara mnogih asteroida i kometa prilikom čega je na površinu izbijala poveća količina lave. No u isto vrijeme, neki dijelovi Zemljine površine, imali su tekuću vodu, čime se stvara pretpostavka da je u njima postojao neki oblik pre-biotičkog života.

Znanstvenik na Southwest Research institutu Boulder u Coloradu, te glavni autor studije Simone Marchi, rekao je:
"Pretpostavlja se da su zbog asteroida i kometa, koji su letjeli oko Zemlje i udarali u njenu površinu, uvjeti na ranoj Zemlji bili pakleni. Isto tako, ako pogledamo količinu elemenata koji se vežu na željezo, i koji su došli na Zemlju prilikom tih sudara, možemo utvrditi koliko je Zemlja izgubila na masi nakon svakog udara."

Pogledajte u videu kako je to otprilike izgledalo...
 

http://punkufer.dnevnik.hr/