Znate onaj predivan miris naranče koji se širi prostorom kad god gulite ovu voćku? Zahvaljujući ovom triku moći ćete uživati u ovoj magičnoj aromi kad god poželite, a pritom ćete imati i jako dekorativnu svijeću ili čak lampicu.

Sve što vam treba jesu naranča, nož i maslinovo ulje

Kora naranče je magična to već znamo, ali jeste li znali da od nje možete napraviti i predivnu aromatičnu svijeću? I to bez ikakvog voska i loših isparavanja, sa sastojcima koje vjerojatno već imate kod kuće.

Naime, svijeća od naranče i maslinovog ulja je ne samo predivna, dekorativna i mirisna, već može biti i jako korisna u trenucima kada vam na primjer nestane struje, a kod sebe nemate svijeću.
 


Sve što trebate napraviti je prepoloviti koru naranče na dva dijela (ali ne sijecite i cijelu voćku, baš kao na videu) a onda pažljivo odvojite koru od mesa tako da ostane oblik polu sfere s peteljkom u sredini.

Jako je bitno da ne iščupate peteljku, jer bez nje se ne može napraviti svijeća, tako da je neophodno da odvojite onu polovinu kore koja se nalazi sa strane s koje je vidljiva zelena peteljka (onaj dio koji je nekada bio zakačen za drvo).

Zatim jednostavno ulijte maslinovo ulje tako da prelije i samu peteljku, zapalite je i uživajte u mirišljavoj svijeći. Ako želite otići korak dalje, drugu polovinu kore možete presjeći tako da ima veći krug u sredini, pa onda time preklopite svijeću. Na ovaj način ćete dobiti nešto što neodoljivo podsjeća na lampu. Pogledajte i uvjerite se sami zašto je video za ovaj trik stekao 7,7 milijuna pregleda.