Kada Slaven Zeljko ili bilo tko iz HDZ-a BiH ili stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH kaže kako bošnjački blok čine i tzv. 'građanske' stranke, te kako upravo bošnjačka strana u Mostaru provodi najekstremniji oblik nacionalne politike kako bi grad otela iz ruka hrvatskih dužnosnika, onda se Zeljki i svima ostalima stavlja etiketa UZP-a, fašizma i sve ono o čemu NGO mafija i samoprozvani antifašisti pričaju i pod tim plaštevima skrivaju bošnjački ekstremizam. A što ćemo kada sve to kaže Čedo Jovanović?

Upravo je on rekao ono što se već odavno zna, a to je da sve bošnjačke stranke imaju dogovor i rade na projektu izbacivanja Hrvata sa svih poluga vlasti u Mostaru. I to na Federalanoj televiziji koja već desetljećima služi bošnjačkoj političkoj eliti za sve vrste napada protiv Hrvata.

-Koalicija za Mostar je pomirila neke politike koje su do skora bile nepomirljive. Sada su na jednoj listi i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što nije moglo da se dogodi u Sarajevu, dogodilo se u Mostaru - bubnuo je neupućeni Jovanović, očito nesvjestan kako otkriva ono što se javno nije smjelo reći u Sarajevu i bh. javnosti. Čak i međunarodnoj zajednici.

Ovo je možda i najveći trenutak predizborne kampanje u Mostaru. Ovakav poklon nitko od hrvatskih političara nije očekivao jer Jovanovićeva izjava je najveći motiv Hrvatima za izlazak na izbore. Nitko od hrvatskih dužnosnika nije mogao na ovakav način motivirati Hrvate Mostar da ostave u nedjelju po strane sve osobne sukobe, animozitete i nesuglasice, te izađi na izbore i glasuju za jednu od onih opcija s hrvatskim predznakom. Jer odgovor na ovakav bošnjački plan je samo masovni izlazak Hrvata na izbore.

Već godinama gledamo u Zastupničkom domu Federacije BiH kako je na djelu velika bošnjačka koalicija koja uporno preglasava Hrvate, a sada je isti model preslikan na Mostar gdje bošnjačke stranke nadilaze sve osobne sukobe s ciljem osvajanja Mostara i ostvarivanja ratnih ciljeva.

Veliki Jovanovićev gaf samo je dokaz kako u BIH ne postoje građanske politike nego isključivo nacionalne, a priča o stvaranju građanske države je u stvarnosti projekt bošnjačke države u kojoj nema mjesta za Hrvate i Srbe kao jednakopravne narode.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Slaven Zeljko je još prije mjesec dana rekao za Pogled.ba kako su u toj stranci svjesni bošnjačkog plana, te kako će isti neće biti proveden u djelo jer će Hrvati masovno izaći na izbore. Malo manje su o tome pričale druge hrvatske stranke, ali su i oni svjesni kako će se u nedjelju dogoditi novo prebrojavanje naroda u Mostaru. I onih nekoliko tisuća koji će glasovati iz dijaspore. Postojao je strah od apstinencije birača, ali nakon ovakve Jovanovićeve izjave malo je onih sa hrvatske strane koji neće osjetiti poriv da izađu na izbore i na taj način pošalju odgovor Izetbegoviću i njegovom trbuhozborcu Komšiću, Nikšiću i ostalim 'građanima' koji žele od Hrvata napraviti građane drugog reda kroz velikobošnjačku koaliciju.