Dok BiH iz dana u dan bilježi rekordne brojke novozaraženih, u društvu postoje oni koji u teškoj situaciji pokazuju humanost.

Samoposluživanje za one koji su ostali bez posla, izvolite – poruka je to pored plastenika obitelji Imširović u Prači nadomak Sarajeva, koja je osvojila srca Bosanaca i Hercegovaca.

Pod plastenicima su dva duluma zemlje, a da bi se sve stiglo, radi se do kasno u noć. Njihovi plastenici su otvoreni za ljude bez posla, jer i sami znaju kako je biti u takvoj situaciji, prenosi O kanal.

“Jako smo pozitivno iznenađeni na reakciju javnosti na naš natpis koji je bio samo ljudska gesta i ništa više. Ja znam kako je to biti bez posla, 2014. godine sam bila u takvoj situaciji. U ovim plastenicima proizvedemo oko 30 tona hrane. Od toga pokloniti 2-3 tone ili više, nije ništa. I zato pozivamo sve koji su ostali bez posla, slobodno izvolite, bez ustručavanja. Neka dođu, za sedam dana će tu biti ogromni štandovi gdje će moći uzimati robu.”

“Tijekom dana, većina kupaca koji dolaze, žele platiti. Ali također, ovaj natpis koji smo postavili nije šala. Za sve koji su ostali bez posla, izvolite.”