Izašao je novi spot Etno skupine Čuvarice za pjesmu „Ruža za drugoga“. Ovo je ujedno i najava njihovog novog albuma „Tragom prošlosti“ koji također izlazi ovih dana.

Autor stihova  je Žarko Madžar, autor glazbe  David Glibo,  aranžman i produkciju potpisuje Josip Vukoja, a  video produkciju MC production.

Sve je snimljeno na lokaciji Seoske kuće Vidikovac u Rami kod obitelji Bešker.
 


 Glavni glumci u spotu su  Valerija Bago novinarka iz Posušja koja vuče korijene iz Rame, a trenutno živi i radi u Mostaru.  Već  nekoliko godina bavi se glumom  i amaterski se okušala u više uloga bila je članica dramskog studija mladih HNK Mostar.

Luka Mamuza iz Livna, fotograf, snimatelj i glumac.  Fotografiranje vjenčanja mu je primarni posao, gluma i druge vrste umjetnosti dolaze u slobodno vrijeme.

Ivan Šagolj, radijski voditelj na radiju Mango također iz Livna, student glazbene pedagogije. U slobodno vrijeme bavi se glumom.   

Zdravko Grgić poznatiji kao Grga učitelj razredne nastave iz Livna. Osim glume u slobodno vrijeme je vatrogasac. Ovi dečki su inače na YouTube poznatiji kao Jure i Mate. Ostali glumci su članice i članovi etno skupine Čuvarice.  

Scenarij za spot napisala je Biljana Glibo.

Dugogodišnji rad ove skupine urodio je plodom na sceni su već 12 godina a iza njih dva nosača zvuka,  nekoliko spotova i bezbroj nastupa širom BiH, Hrvatske i Austrije. Skupinu čine mlade djevojke i žene iz Rame. Njeguju etno i duhovnu glazbu.

Prvi nosač zvuka pod nazivom  „Divojka“ izdale su 2018.  Dok su neke pjesme objavljene i ranije u spotovima od 2015.  Nekoliko njihovih pjesama je nagrađivano a zlatnu plaketu su dobile na Melodijama Mostara 2019. za pjesmu Divojka.

Album „Tragom prošlosti“  je spreman i tiska se u Hrvatskoj diskografska kući Campus Records kod obitelji Škoro.

Prvu promociju novog albuma Čuvarice će imati u svome kraju u Rami u sklopu VII. Ramskih dana kulture 29. listopada 2023.