Natječaj za prijem studenata starijih studijskih godina na smještaj i ishranu u Studentski centar Mostar za akademsku 2018./19.godinu je okončan a pristiglo je 470 prijava.

Centar koji putem natječaja za starije studente pruži 260 smještajnih kapaciteta, te za brucoše još 120 u rujnu, a glasi kao najmodernija i najkvalitetnija ustanova ovog tipa u regiji.

Studenti koji zadovolje uvjete natječaja imaju osigurana tri obroka dnevno čak i vikendima, toplu vodu i grijanje 24 sata dnevno, internetski i kablovski priključak u svakoj sobi te pokrivenost wifi mrežom u svim prostorijama i sobama centra. Jedan dio soba već dvije godine raspolaže hladnjacima i klima uređajima, a od nove akademske godine sve sobe imat će hladnjaka, dok će klima uređaje dobiti tijekom godine sukladno uplatama dugovanja od strane županija, kazala nam je glasnogovornica Studentskog centra Anita Glibić te dodala:

Na natječaj za starije studente kojeg zatvaramo sa današnjim danom pristiglo je 470 prijava što pokazuje visoku kvalitetu naših usluga, ali s druge strane i potrebu nadogradnje novih smještajnih jedinica.

Glibić ističe kako nažalost mnogi studenti koji ne zadovolje uvijete natječaja budu primorani odustati od studiranja u Mostaru jer ne mogu financirati privatni smještaj i studij, piše Pogled.ba.

Ono što najviše zanima studente uz usluge koje dobivaju je mjesečna cijena stanarine. Studenti su do sada plaćali 159 konvertibilnih maraka na mjesečnoj razini u što su im uključene sve nabrojane usluge a glasnogovornica Glibić ističe kako povećanja cijene u ovom trenutku nema.

Upravno vijeće Centra koncem svibnja donijelo je odluku kako cijene ostaju iste ukoliko županije koje imaju velika dugovanja prema centru iste izmire. Do današnjeg dana to još nisu učinile i zaista se nadamo kako će pokazati razumijevanje za svoje studente i učiniti to što skorije, kazala je Glibić te dodala kako će slijedeća sjednica Upravnog vijeća biti u kolovozu kada će se sukladno izmirenjima zaostataka županija donijeti konačna odluka i javnosti iznijeti koje županije i koliko duguju centru.

Uprava centra očekuje još veće zanimanje za Natječaj za brucoše koji kreće koncem kolovoza gdje će najboljih 120 brucoša dobiti smještaj u Studentskom centru.

(www.jabuka.tv)