Zbog olujnog vjetra i snijega trenutačno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto, a preporuka je svima koji mogu da ne kreću na put, javlja HAK.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Da je situacija ozbiljna i vrlo opasna, svjedoče i fotografije prevrnute prikolice na autocesti A1.

Podsjetimo, prognostičari DHMZ-a izdali su narančasto upozorenje za područje riječke, zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića te crveno upozorenje za Velebitski kanal. Na području riječke regije puhat će bura, podno Velebita i olujna s najjačim udarima vjetra do 145 km/h. "Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. Na području zapadne obale Istre očekuje se mjestimice jaka i vrlo jaka bura koja će slabjeti s najjačim udarima vjetra do 100 km/h", kazali su iz DHMZ-a.

U cijeloj zemlji bit će hladnije uz obilnu kišu, u gorju susnježicu i snijeg. Snijeg je moguć i u nizinama.

Večernji list/Pixsell