Krizni stožer za migrantsku krizu u Velikoj Kladuši upozorava na mogući prosvjed stanovnika ove općine ukoliko se ne usvoje njihovi zaključci, među kojima je zahtjev za hitno zatvaranje ilegalnog kampa 'Miral', te angažiranje Oružanih snaga BiH na zaštiti granice BiH, posebno sa EU.

Na sjednici ovog stožera zatraženo je da se hitno sazove tematska sjednica Općinskog vijeća Velika Kladuša na kojoj će se razgovarati o stanju sigurnosti na području općine u vezi sa migranstkom krizom, navodi Srna.

Na tematsku sjednicu trebali bi biti pozvani svi članovi Kriznog stožera, mediji iz BiH i regije, premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić, te županijski policijski komesar Mujo Koričić, priopćeno je iz općine Velika Kladuša.

Članovi Kriznog stožera izrazili su zabrinutost odnosom institucija u BiH prema ovom problemu u općini Velika Kladuša, Unsko-sanskoj županiji i BiH.

"Zbog sve veće ugroženosti građana i njihove imovine na području Velike Kladuše, te zbog kontinuiranog ignoriranja problema od institucija BiH, prosvjedi stanovnika Velike Kladuše su krajnja mjera koja će biti poduzeta ukoliko se ne udovolji već traženim, usvojenim zaključcima", poručuju iz Kriznog stožera.