Hrvatska nogometna reprezentacija još je jednom pokazala svoje nesebično srce. Nakon što je izbornik Dalić poklonio 10.000 KM bolnici u Livnu za kupnju respiratora, 'vatreni' su skupili 4,2 milijuna kuna koje će uplatiti na račune koje je Vlada Republike Hrvatske odlučila otvoriti za dvije svrhe - zajedničku borbu protiv korona virusa te za sanaciju posljedica potresa u Gradu Zagrebu.

''Izvanredna situacija u zemlji, uzrokovana epidemijom koronavirusa i razornim potresom u Zagrebu, iznjedrila je puno znanih i neznanih junaka diljem zemlje, koji svakodnevno pokazuju izuzetan trud, hrabrost i organizaciju kako bi se Hrvatska uspješno nosila s ovom krizom'', stoji u priopćenju HNS-a.

Među njih su se odlučili uključiti i oni javnosti dobro znani junaci s travnjaka. Računi "Hrvatska protiv koronavirusa" te "Zajedno za Zagreb" postat će puno bogatiji, a sredstva će biti iskorištena za sanaciju bolnica te kupnju potrebnih aparata, lijekova i drugih medicinskih potrepština za borbu protiv epidemije.

''Ovom akcijom želimo pokazati da djelima podržavamo naš narod i naš glavni grad te da ćemo zajedno, kao i uvijek, prebroditi ove velike izazove. Stojimo svim srcem uz ljude koji su u ovoj krizi pokazali veliku hrabrost, sposobnost i snagu, od liječnika i sestara preko vatrogasaca, policajaca, vojnika i članova Stožera za civilnu zaštitu do ljudi koji svakodnevno rade da bismo relativno normalno živjeli, poput trgovaca, dostavljača i brojnih drugih. Zajedništvom ćemo opet pobijediti'', poručili su zajedničkom izjavom hrvatski reprezentativci i stručni stožer.

Inače, hrvatski reprezentativci djelovanjem kroz zakladu Vatreno srce već godinama prikupljaju sredstva za potrebitu djecu i mlade, ali ovaj iznos nadmašio je sve dosadašnje akcije.