Kod ove savijače jedino moraš pripaziti da dobro ocijediš višnje iz kompota i da ti puding bude još vruć kada njime budeš premazivala kore.

Sastojci:

1 pakiranje gotovih kora za savijaču

1 kompot od višanja

Sastojci - za premaz:

3 jaja

5 žlica šećera

2 vanilin šećera

150 ml ulja

200 ml tekućeg jogurta

15 dag griza

1 prašak za pecivo

 Sastojci - za kremu:

3 pudinga od vanilije

1 litra mlijeka

10 žlica šećera
Postupak:

Višnje odmah procijedi i stavi na krpu ili ubrus da se upije sav sok. Bjelanjke odvoji od žumanjaka i napravi od njih snijeg. Miksajući dodaj žumanjke i dobro ih sjedini s bjelanjcima.

Zatim dodaj šećer i vanilin šećer. Neprestano miksajući dodaj ulje, jogurt i griz, a na kraju i prašak za pecivo. Od litre mlijeka odvoji petinu, a ostatak sa šećerom stavi zakuhati.

U odvojeno mlijeko dobro umiksaj pudinge i pazi da ne ostanu grudice. Kada mlijeko proključa, ulij puding i miješaj na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.

Za jednu štrucu trebat će ti četiri kore. Na radnu plohu stavi prvu koru pa ju premaži s malo napravljenog premaza. Zatim stavi drugu koru, isto ju premaži, pa ponovi to i s trećom.

Stavi četvrtu koru i uz kraći rub namaži puding od vanilije. Presavini koru dva puta, a zatim uz presavinuti rub posloži višnje. Sada do kraja zarolaj savijaču. Ponovi dok ne napraviš sve tri savijače. Štruce stavi u prethodno premazanu tepsiju s malo ulja.

Obavezno ih premaži premazom tako da prilikom pečenja dobiješ finu koricu. Peci otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.