Život je vrelo radosti, igre i veselja - i ništa nam ne smije biti tako teško i bolno u životu, a da nemamo snage opet pogledati u „Nebo“ i Sunce, a posebno mladi.

Jednu sugovornicu; veselu, razigranu, raspjevanu pronašli smo u Varvari. To je Antonela Paponja, djevojka koja je svoj život uspjela ispuniti raznim aktivnostima tako da joj je život na kraju postao radost i igra.

Dok se pojedini mladi žale kako im je dosadno, kako ne znaju što će raditi; nemaju ideja, nekako im ništa nije zanimljivo, Antonela će nam reći kako je ispunila svoje vrijeme s posebnim naglaskom na njezinu izradu nakita.

Rođena je 1996., po struci zdravstveno laboratorijski tehničar, zaposlena u KBC Mostar, aktivni je član FRAME Rumboci, a kako o sebi kaže: „Najviše želim naglasiti da se nalazim u Etno skupini Čuvarice“.

U slobodno vrijeme izrađuje nakit. O svom hobiju kaže: “Izrađujem razni nakit. Prije nekoliko dana sam dobila inspiraciju za izradu i zahvalnica za svatove. Moje vrijeme je popunjeno. Živim za vikend kada obavezno idem kući u Ramu jer obožavam taj kraj. No, kad dođem, uvijek sam u pokretu; tu su framaški susreti, probe s Čuvaricama.“

O samom početku i ideji za izradu nakita priča nam: „Moja ideja za izradu nakita je svanula kad sam od jedne djevojke naručila 6 pari naušnica. Gledajući te naušnice i sama sam odlučila poći u potragu za materijalom. Vidjela sam da to mogu, da nije problem i sam napraviti nešto. Potrebno je samo htjeti, željeti, i biti zainteresiran.“

Zanimalo nas je od kad je Antonela počela s ovim hobijem. „S ovom aktivnošću sam se počela baviti početkom prošlog ljeta. Najviše volim praviti naušnice i narukvice za djeveruše.“

Materijal za rad kaže da nabavlja preko interneta, a o zaradi i broju kupaca kaže:
„S obzirom da sam se tek počela baviti s ovom izradom nakita, zadovoljna sam s brojem kupaca. Mogu zaraditi, kako kažu, za kavu, no taj zarađeni novac dajem za novi materijal.
Inspiracija mi dolazi nekada sama od sebe, a nekada gledajući slike po internetu. Izrađujem naušnice, lančiće, narukvice za djeveruše, cvjetove za svatove, zahvalnice za svadbu. Prodala sam do sada dosta tog nakita.“
- govori nam Antonela.

U radu joj pomaže sestra. Kad sestra nema vremena, uskače brat koji joj  kreativnim idejama pomaže i u smišljanju motiva.

„Za izradu jednog para naušnica potrebno mi je pola sata, naravno ako imam sav potrebni materijal.“ - priča nam Antonela.

Antonela je od malena željela nositi nakit, a danas joj je čudno izaći u grad ako nema neki svoj rad; bilo naušnice, prsten ili ogrlicu.

Antoneli želimo da postane poznata dizajnerica nakita. Sve se može kad se hoće!

Njezin nakit možete naručiti na broj mobitela 063/236-252 ili preko Facebook stranice.

Pripremila: Božana Nikolić