Mnoštvo je malih ljudi sa skrivenim talentima. Žive pored nas, tiho i skromno rade, a nama često dobro dođe da znamo za njih kako bi nam olakšali neke svakodnevne stvari.

Talent Marije Zečević, mlade frizerke iz Rumboka, vrijedan je spomena, a budućim mladenkama i prvopričesnicama sigurno će biti od koristi. Marija radi unikatne ukrase za kosu, za djevojke, za mlade, za prvopričesnice.

Kako se mnoge ideje rode iz potrebe, tako je bilo i s ovom idejom. Prisjeća se Marija kako je jedna djevojka donijela ukosnicu koja se nije uklapala u cjelokupan izgled frizure. Marija je prepravila tu ukosnicu i dobila jedan jednostavan, elegantan detalj, prilagodljiv željama djevojke i samoj frizuri.



U razgovoru sa svojom profesoricom zaključila je kako mladenke u salonima vjenčanica nemaju neki izbor takvih detalja i kako često donose polomljene, zahrđale i stare ukrase za kosu koji, koliko god frizura bila lijepa, nekako pokvare cjelokupan izgled. Njezina profesorica, a danas ujedno i šefica i prijateljica Josipa je potaknula da radi sama nakit za mlade.

Nekoliko mjeseci je razmišljala o tome; hoće li se isplatiti u našoj sredini. Tražila je savjete i na kraju odlučila riskirati te je prije godinu dana počela s izradom i prodajom Cebris ukrasa za kosu.



Zanimao nas je naziv nakita, a o samoj riječi „Cebris“ odgovara nam Marija: „Cebris zapravo označava brojne posebne predmete koje su nosile grčke božice kako bi privukle pažnju na sebe. Mislim da se smisao unikata nije puno promijenio do danas. Tu su da se u njih gleda, da daju neku posebnu, drugačiju čar cjelokupnom izgledu i otud je nastalo ime. Elegantni su i profinjeni. Oni su ona romantična točka na- i- na dan vjenčanja ili za neku drugu prigodu.“

Ukrasi su kvalitetni i prilagodljivi svakoj frizuri, raznoliki i decentni. „Često je djevojkama problem prilikom odabira nakita, ali to su slatke muke“ kazala je Marija za Rama-Prozor.info

Izrađuje krune i za djevojčice (za prve pričesti, krizme) po narudžbi i po svojoj inspiraciji.



Marija već surađuje s nekoliko djevojaka od kojih nabavlja predmete za izradu nakita, a to su perle, žice, ukosnice i ostalo što je potrebno.

Pozitivni komentari ne izostaju na rad ove naše talentirane djevojke. O tome svjedoče i narudžbe: „Dobivam sve više narudžbi kako iz Rame tako i iz drugih gradova pa i država“-kaže nam Marija.

Kroz razgovor saznajemo da to nisu samo manje narudžbe za pojedince, nego i veće narudžbe za frizerske salone. Jedna narudžba je Mariji posebno draga. Njezin unikatni nakit završio je kao dar u rukama pjevačice Danijele Martinović. 



Najteže je Mariji bilo odrediti cijenu nakita: „Najteže mi je bilo odrediti neke realne, pristupačne cijene na što utječe sama izrada i materijal, ali svakako i sredina u kojoj živimo.“

 Marija spaja ugodno s korisnim. Uživa dok izrađuje ukrase, a još više kad vidi koliko svojim radovima razveseli mladenke i djevojčice.



No, ova djevojka nije samo frizerka i ne pravi samo nakit. Ima dara i za crtanje u što smo se uvjerili vidjevši njezine crteže. No za taj hobi više nema vremena. Aktivna je članica i VS „Arabelle“.

Mariji želimo puno uspjeha u daljnjem radu, a svi vi koji želite uljepšati svoje frizure ovim unikatnim nakitom, ili ga želite nekome darovati, možete pozivom na sljedeći broj mobitela: 063/666-296.

Više fotografija pogledajte u galeriji

Pripremila: Božana Nikolić / Rama-Prozor.info