Američka mornarica će sutra ka Sredozemnom moru poslati nosač aviona "USS Harry Truman" sa još sedam ratnih brodova, javlja agencija Anadolija.

U priopćenju iz Mornarice Sjedinjenih Američkih Država (SAD) navedeno je kako će nosač aviona "USS Harry Truman" zajedno s ostalim brodovima sutra krenuti iz luke Norfolk, te djelovati u sklopu pete i šeste američke flote.

Naglašeno je također kako će nosač aviona pratiti raketna krstarica "USS Normandy", te ratni brodovi razarači "USS Arleigh Burke", "USS Bulkeley", "USS Forrest Sherman" i "USS Farragut". Njima će se kasnije pridružiti "USS Jason Dunham” i "USS The Sullivans"

Brodove koji će na put krenuti u pratnji borbenih aviona pri Prvoj komandi zračnih snaga, uključujući 6.500 pripadnika, jednim dijelom pratit će i njemačka fregata FGS Hessen.

Američka administracija ranije je najavila svoj odgovor na posljednji napad Assadovog režima hemijskim naoružanjem na okupiranu Dumu, a slanje nosača aviona “USS Harry Truman” prokomentarisano je kao mogućnost da bi Sjedinjene Države uskoro mogle intervenirati u Siriji.

Iz mornairice SAD-a je navedeno kako se radi o "planiranom slanju" nosača aviona.

Nosač aviona “USS Harry Truman” sa pratećim ratnim brodovima posljednji put je u Sredozemlju boravio 2016. godine u sklopu borbe protiv terorističke organizacije ISIL.